Plank - Afbeelding 1.png

Bron: decocrush.fr

AddThis disabled due to cookie consent.

5x prachtige planken

Planken in huis, we kunnen eigenlijk niet zonder. Want die fotolijstjes moet je toch ergens op zetten, de planten wil je ergens mooi kwijt en boeken horen eigenlijk ook op de plank thuis. En hoewel je bij planken misschien aan saaie houten gevallen denkt, kunnen planken een super leuke toevoeging aan je interieur zijn. Hoe? We laten het je graag even zien…

Plank - Afbeelding 1.png

Bron: decocrush.fr

Pak de kwast!

Een plank in een kleur oogt gezelliger dan een witte. En als je de muur erachter ook nog een kleurtje geeft, straalt de ruimte creativiteit en speelsheid uit. Leuk ook om het contrast te zoeken met de items die je vervolgens weer op de plank plaatst.

Plank - Afbeelding 2.png

Bron: Edeco.nl

Speel met ruimte

Een plank bestaat doorgaans uit één rechte lijn zijn, maar in de vorm van een open kastje is een plank eigenlijk veel interessanter. Bevestig deze kastjes aan elkaar en je kunt spelen met zowel hoogte als diepte. Laatste advies: houd de items op de planken minimalistisch, dat resulteert namelijk al snel in een clean en toch speels geheel.

Plank - Afbeelding 3.png

Bron: Unetouchede.canalblog.com

Lekker laten hangen

Creatief zijn met het bevestigen van een plank is ook zeker een optie. Werk bijvoorbeeld eens met touw. Zo creëer je stiekem een schommel, vindt het kind in jou vast leuk. En laten we eerlijk zijn; het oogt ook nog eens mooi.

Plank - Afbeelding 4.png

Bron: woontrendz.nl

Smalle planken

We hebben ze al vaker gezien en zijn er dol op: smalle planken. Op smalle planken kun je lijsten namelijk rechtop neerzetten. Zoveel lijsten als je wilt. Of boeken. Of smalle accessoires. Maak er maar een feest van. Dat maakt je woning namelijk zo veel interessanter.

Plank - Afbeelding 5.png

Bron: vtwonen.nl

Lekker strak

Goed, we hebben het nu vooral gehad over allerlei creatieve manieren om planken in je interieur te verwerken. Maar laten we vooral ook niet vergeten dat de gouwe ouwe plank, het ook nog prachtig kan doen. Vooral de witte plank, tegen een witte muur. Die biedt rust. Fijn!