160831 - Header - Kinderspeelhoek.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

5 tips voor de leukste speelhoeken

Geen zin in rondslingerend speelgoed door het hele huis en krassen op je dure eettafel? Dat begrijpen wij als interieurliefhebbers natuurlijk als geen ander. De oplossing? Geef je kinderen een eigen plekje in de woonkamer waar ze zonder zorgen lekker kunnen knutselen en spelen. Op deze manier blijft je huis schoon en kan je kind onbezorgd spelen. Ideaal! En door verschillende materialen met elkaar te combineren kun je de hoek voor je kind supermooi inrichten en laten matchen met de rest van je interieur. Wij doen het voor met vijf voorbeelden van inspirerende speelhoeken. Kijk je mee?

160831 - Kinderspeelhoek - Sonja Velda.jpg

Bron: Velda

Strak met vintage

De basis van deze kinderspeelhoek is superstrak: de vloer en muren zijn wit. Een mooi canvas om mee te werken, want je kan hiermee alle kanten op. De ruimte krijgt sfeer door het gebruik van de houten vintage meubels en een zacht schapenvachtje. De finishing touch bestaat uit een waslijn met tekeningen. Deze brengt de ruimte een persoonlijke element en precies de hoeveelheid kleur die deze nodig heeft.


160831 - Kinderspeelhoek - Krijtbord - Bron LiveLoudGirl.com.jpg

Bron: LiveLoudGirl.com

Sfeer met wol

Deze kinderspeelhoek met whitewash houten vloer, strakke lijnen en een moderne basis, krijgt meteen sfeer dankzij het kleurrijke tapijt met herfstkleuren en de okergele gebreide poef. Zo simpel kan het zijn!


160831 - Kinderspeelhoek - Hout en gekleurd kleed - Bron Rafakids.blogspot.com.jpg

Bron: Rafakids.blogspot.com

Modern met hout

Ondanks de vele verschillende materialen die zijn gebruikt, voelt deze ruimte heel licht en strak aan. Maar juist door het gebruik van houten onderdelen, organische vormen en een kleurrijke poef en tapijt, krijgt het geheel van deze speelhoek een spannende uitstraling.


160831 - Kinderspeelhoek - Industrieel en design - Bron petitandsmall.com.jpg

Bron: petitandsmall.com

Industrieel en design

De vloer en strakke elementen zoals het rek aan de muur en de designletters op het bureau worden perfect in balans gebracht door het robuuste houten blad en stoeltje en de stoffen opbergzak naast het bureau. Een warm vloerkleed erbij voor de koude voetjes en voila: een kinderhoek waar je innerlijke kind blij van wordt.


160831 - Kinderspeelhoek - Wit en warm - Bron interiorcrowd.com.jpg

Bron: interiorcrowd.com

Wit en warm

Deze speelhoek is in de basis heel gewoontjes: de witte kasten, het bureau en de muren zijn vrij neutraal, maar krijgen in combinatie met de grof gebreide zitzak, de grote industriƫle decoratie letter en de speelse vintage ogende lampjes sfeer.