Planten in huis - Bron - turbulences-deco.fr.jpeg

Bron: turbulences-deco.fr

AddThis disabled due to cookie consent.

5 manieren om groen in huis te halen

Als we mensen vragen wat zij een onmisbaar element in huis vinden, is het antwoord meer dan eens: planten. Een beetje groen van buiten naar binnen halen. Fijn ook: wat zuurstof in huis. En een plant maakt je huis letterlijk en figuurlijk wat levendiger. De laatste jaren is de plant bovendien hipper dan ooit. Dat gaat van cactussen tot de philodendron en van varens tot vetplanten. We zetten massaal groen in huis en er zijn tegenwoordig eindeloos veel opties om een plant een gezellig plekje te geven. Wat deze opties zijn? Wij zetten er een paar voor je op een rij…

Planten in huis - Bron - turbulences-deco.fr.jpeg

Bron: turbulences-deco.fr

Waar is dat op gestoeld?

Een groepje plantje oogt altijd gezellig. Kies voor verschillende plantensoorten, grote en kleine potten en hoogteverschillen om flink wat speelsheid te creëren. Geef één van de planten een podium door deze bijvoorbeeld op een stoel te zetten. Het liefst een fraaie stoel. Dat houten exemplaar, dat je opa ooit voor je heeft gemaakt en welke eigenlijk altijd als kapstok fungeert. Dat is bijvoorbeeld een goede kandidaat. Jouw planten stelen zo de show en dat is precies hoe we het graag zien.

Planten in Huis - Bron - H&M Home.jpg

Bron: H&M Home

Stof tot nadenken

EEen mooie plant in de hoek van een woonruimte is misschien wel de meest eenvoudige manier om groen in huis te halen en doet het eigenlijk altijd goed. Maar wie zegt dat je daar moet stoppen? De nerven, kleuren en vormen van bladeren zijn ook erg geschikt voor mooie prints en daarom zijn wij van ‘wat-is-jouw-stijl’ groot fan van groene behangetjes, kussens, gordijnen en dekbedden. Vooral in de mix met een zeegroene/lichtgrijze muur komt zo’n groene print perfect tot zijn recht. En het grootste voordeel? Je hoeft deze planten geen water te geven.

Planten in huis - Bron - loods5.nl.jpeg

Bron: Loods5.nl

On the wishlist

Een andere optie om het groen in huis geen water te hoeven geven, maar wel te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft? Droog de allermooiste blaadjes en lijst ze in, in prachtige lijstjes. Je kunt deze optie combineren met ingelijste veren. Dat geeft een prachtig speels en toch rustig effect. Ook de insecten-trend sluit hier overigens prima op aan, want libelle’s, vlinders en kevers achter glas passen ook erg goed bij deze stijl.

Planten in Huis - Bron - Macarenagea.com -.jpg

Bron: Macarenagea.com

Laat maar hangen

Waarom zou je planten neerzetten als je er ook een speels schouwspel voor het raam mee kunt creëren? Of hang ze boven je bureau! Stel je voor dat je lekker zit te werken, terwijl er wat planten boven je hoofd hangen, dat voelt toch een beetje alsof je de natuur in huis hebt gehaald.

Planten in Huis - Bron - Insideout.com.au - Photographer Jason Busch.jpg

Bron: Insideout.com.au - Photographer Jason Busch

Tak-tische opstelling

Je hoeft niet per se voor complete planten te gaan. Een paar hele grote mooie ‘statement’ takken of bladeren kunnen ook hun werk doen. Leuk hieraan is ook dat je er iets makkelijker mee kunt spelen, takken gooi je namelijk toch makkelijker weg dan complete planten. En zo blijf je dus vernieuwen in huis. Ook een voordeel: in onderhoud is deze optie lekker low maintenance, want een plons water eens per week is genoeg. Zolang de stelen maar onder water staan, zit je goed. Mooi om zo’n vaas met bladeren midden op tafel te zetten!