Vloerkleed_voor_na_animatie.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

1001 mogelijkheden met een vloerkleed

Herkenbaar? Je wilt een vloerkleed in je woonkamer neerleggen, maar wat is het ideale formaat? Kan je meerdere kleuren gebruiken of wordt het daar juist onrustig van en wat nou als je voor twee kleden kiest? In het filmpje hieronder laten we je zien dat er in elk interieur 1001 mogelijkheden zijn om een mooi kleed te plaatsen. En we geven je bij deze direct ook enkele tips voor het overgaan tot de uiteindelijke keuze:

  1. Bedenk goed wat je met het kleed wilt bereiken. Moet het voor rust zorgen, ga dan voor één kleur of vlak en plaats accessoires in huis, die dezelfde kleur hebben. Zo creëer je overzicht en eenheid. Mag jouw huis juist wel wat levendiger? Dan kan je best eens kijken naar het gebruik van meerdere kleuren in één kleed. Een randje om je tapijt of meerdere tapijten die op elkaar aansluiten, kunnen ook goed werken.
  2. Welk woongedeelte wil je bij het kleed betrekken? Wil je juist een eilandje maken van het televisiegedeelte, maar mag de leesstoel een rustpunt blijven? Maak dan het kleed wat kleiner, waardoor de leesstoel net buiten je ‘wooneiland’ valt. Of wil je juist meerdere items bij elkaar betrekken? Maak het kleed dan dusdanig groot dat alles volledig op het vloerkleed past, op deze manier straalt je interieur eenheid uit. Let op: Laat geen stoelpoten net over de rand van het kleed bungelen, dat zorgt namelijk voor onrust.
  3. Welk gevoel wil je creëren? Voor een warm en gezellig gevoel doet een hoge pool het goed. Maar wanneer je interieur volledig clean is, word je misschien wel blijer van een kortgesneden pool. De strakke lijnen van een dergelijk kleed passen waarschijnlijk beter bij hetgeen je voor ogen hebt. Vergeet echter niet dat niet alleen structuur, maar ook kleuren en patronen voor bepaalde sferen zorgen.