240816 - 10 interieur tips Natural Living - 3 - Bron Dessotarkett, B&B Italia.jpg

Bron: Dessotarkett.nl

AddThis disabled due to cookie consent.

10 Tips voor een interieur in woonstijl Natural Living

Haal jij inspiratie uit de natuur voor jouw interieur? Dan past de woonstijl Natural Living het beste bij jou! Met naturel tinten en prachtige structuren breng je deze landelijke woonsfeer tot leven. Mix stoere en ruige materialen als hout, steen, kurk en bamboe met zachte, comfortabele materialen zoals wol, katoen en zijde. Met kamerbreed tapijt en kleden in zand-, kiezel- en klei kleuren creëer je je natuurlijke basis. Wij geven je 10 tips hoe je de Woonstijl Natural Living kunt toepassen in je eigen interieur, dan kun je vandaag nog aan de slag!

240816 - 10 interieur tips Natural Living - 1 - Bron Moodboard Desso Rodin.jpg

Bron: Moodboard Desso Rodin

Tip 1: Moodboard

Maak voordat je begint met de inrichting een moodboard van natuurlijke materialen en kleuren die goed bij elkaar passen. Verzamel staaltjes tapijt, behang en verf en kijk hoe het bij elkaar staat. Verzamel ook mini-accessoires zoals een klein plantje, houten lepeltje of foto’s die passen bij je thema. Zo krijg je het juiste sfeergevoel.


240816 - 10 interieur tips Natural Living - 2 - Bron Desso&Ex tapijtcollectie.jpg

Bron: tapijtcollectie Desso&Ex

Tip 2: Doe duurzaam

Haal de natuur in huis, maar doe dit wel een beetje bewust. Kies voor meubelen, vloerbedekking en raamdecoratie die duurzaam geproduceerd zijn. Door zuinig te zijn met water, niet overmatig je huis te verwarmen of te verlichten ben je bewust bezig en help je ook mee de natuur te behouden.


240816 - 10 interieur tips Natural Living - 3 - Bron Dessotarkett, B&B Italia.jpg

Bron: Dessotarkett.nl

Tip 3: Méér daglicht

Hoe meer en groter de ramen, hoe beter je het gevoel van buiten naar binnen haalt. Het is ook nog eens gezond want het uitzicht op de tuin, het bos, de blauwe lucht, vogels, regen of zonneschijn, ja daar knap je van op. Een nieuw dakraam, een glazen pui, een mooie aangebouwde serre. Doen!


240816 - 10 interieur tips Natural Living - 4 - Bron Dessotarkett.nl.jpg

Bron: Dessotarkett.nl

Tip 4: Natuurlijke materialen

Mix natuurlijke materialen zoals hout, wol, steen, glas, katoen, kurk en metaal.. Een houten of natuurstenen vloer is een mooie basis, maar breng warmte in je interieur met een wollen kleed.


240816 - 10 interieur tips Natural Living - 5 - Bron paradefloorfashion.nl.jpg

Bron: Paradefloorfashion.nl

Tip 5: Trendkleur groen

Groen is nu de meest trendy kleur voor in huis. Tijdloos en dus zeker geen ‘waste of money’ als je deze toepast. Net als in de natuur combineer je verschillende groentinten met elkaar voor een natuurlijk effect. De zachte, vergrijsde groene kleur uit de Chanelle collectie van Parade is een goed voorbeeld van een tijdloos én trendy vloerkleed.


Tip 6: Kamerplanten

Écht groen mag natuurlijk niet ontbreken in de woonstijl Natural Living. Populair zijn de tropische kamerplanten en bomen; de Monstera plant, de boomvaren, de papyrus plant en alle palmsoorten. Deze kun je apart of juist als groepje bij elkaar zetten voor het effect van een binnentuin.


240816 - 10 interieur tips Natural Living - 7 - Bron Tarkett.nl.jpg

Bron: Tarkett.nl

Tip 7: Imperfectie is perfect

De imperfectie van de natuur is wat vaak ontbreekt in een interieur. We willen het te schoon, te netjes, te symmetrisch. Om gek van te worden, want je moet juist leven, bewegen, rommel kunnen maken, werken, op je bank kunnen ploffen en kunnen relaxen in huis. Een vloer met een verweerde houten look werkt daarom goed, omdat je niet het gevoel hebt elke keer je schoenen uit te hoeven doen.


Tip 8: Ambachtelijk

Ambachtelijk gemaakte meubelen en accessoires geven het interieur zijn natuurlijke karakter. Je krijgt de stoere, doorleefde en landelijke look door ‘nieuw’ te mixen met ‘oud’; knap je oude stoelen en kastjes op, geef ze een nieuw kleurtje en decoreer met vintage accessoires.


240816 - 10 interieur tips Natural Living - 9 - Bron studio nature Desso.jpg

Bron: Studio Nature Desso

Tip 9: Structuur

Een kleed of kamerbreed bouclé tapijt met een stoere ribbelstructuur past perfect in de landelijke woonstijl. Combineer met grovere structuren en gevlochten materialen, zoals een houten schaal of rieten mand.


Tip 10: Advies

Wil jij advies over welke vloer past bij jouw moodboard? Stuur een foto van jouw moodboard naar Monique@dutchsc.nl en ik stuur je staaltjes. Je kunt ook gemakkelijk zelf staaltjes aanvragen.


Lees ook