161029 - Header - Zo maak je je huis verkoop klaar v2.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Jouw huis in 7 stappen verkoopklaar

Oké, je hebt de stap in je hoofd al genomen. Het is tijd voor een nieuwe woning. Een nieuwe plek die beter bij jou, jullie als stel óf jullie als gezin past. Een nieuwe plek om thuis te komen. Een nieuwe plek om te genieten van mooie nieuwe spullen, een frisse omgeving en elkaar. Maar voordat je de daadwerkelijke switch kunt maken, is het wel belangrijk dat iemand anders verliefd wordt op je huidige huis. En hoewel de huizenmarkt weer aantrekt, kan het geen kwaad om eens goed te kijken naar enkele mogelijkheden om je huis iets sneller de deur uit te doen. Wij geven je daarom een aantal tips, die de verkoop van je huis doen versnellen.

1.Ruim op! Je interieur komt altijd het beste tot zijn recht wanneer de boel een beetje aan kant is.

161029 - Zo maak je je huis verkoop klaar - Keuken - Bron Dot & Bo .jpg

Bron: Dot & Bo

Dus zorg ervoor dat er geen speelgoed slingert, dat het aanrecht leeg is en dat je alle rondslingerende post goed opbergt. Een clean huis spreekt vaak het meeste aan.

2. Verf de muren wit

161029 - Zo maak je je huis verkoop klaar - Woonkamer witte muur - Bloglovin.jpg

Bron: Bloglovin

Wilde jouw zoon vlak voor hij het huis uit ging perse donkergroen op de muren? Pak een emmer witte verf en verf er een paar stevige witte lagen overheen. Veel mensen kunnen niet door gekke kleuren, vormen of materialen heenkijken, dus je doet er zeker goed aan om je huis zo neutraal mogelijk op te leveren.

3. Loop eens door je huis en schrijf alle kleine reparaties op

Maak je vervolgens één dag boos over deze kleinigheden óf schakel iemand in die hier geniaal goed in is. Zo oogt je huis veel netter en goed onderhouden en het is een fluitje van een cent!

4. Zorg dat de entree op orde is

161029 - Zo maak je je huis verkoop klaar - Voordeur - Bron hvo.be.jpg

Bron: hvo.be

Een eerste indruk is onuitwisbaar. Dat geldt voor mensen, maar zeker ook voor huizen! Dus maak het pad naar je huis vrij, zorg ervoor dat ook de verf aan de buitenkant er netjes uitziet en smeer de deuren even een keertje extra (de deuren mogen immers niet klemmen of kraken).

5. Zorg voor rust in ruimtes als het toilet en de badkamer

161029 - Zo maak je je huis verkoop klaar - Badkamer - Bron Domino Magazine .jpg

Bron: Domino Magazine

Haal luchtverfrisser, een vieze toiletborstel, persoonlijke hygiëneproducten allemaal weg. Dit zorgt alleen maar voor onrust en maakt dat mensen het huis minder snel als eigen zullen ervaren. Ook erg belangrijk: zorg voor een schone bad- en toiletmat.

6. Werk snoeren weg

Tuurlijk! In jouw huis wordt geleefd en dus liggen er snoeren. Snoeren van laptops, telefoons, de televisie etcetera. En hoewel ze jou bij het binnenkomen van de ruimte misschien niet meer opvallen, is dat voor degenen die jouw huis voor het eerst zien waarschijnlijk wel het geval. Wegwerken dus! Dat zorgt voor veel minder afleiding.

7. Laat je huis lekker ruiken

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar geur laat een blijvende herinnering achter. Ruikt jouw huis naar hond of rook? Dan geeft dat de bezoeker hoogstwaarschijnlijk een onverzorgde indruk. Maar ruikt je huis fris, alsof de lente er zojuist doorheen gewaaid is, dan komt je huis schoon over. Klaar voor een nieuw begin. Misschien wel met die ene kijker…

En als je huis dan verkocht is, wordt het tijd om je te focussen op dat nieuwe fijne huis. Mocht je daarvoor nog tips nodig hebben, bijvoorbeeld bij de keuze van een supermooie nieuwe vloer? Kijk gerust eens welke Desso Tarkett vloerendealers er allemaal bij jou in de buurt te vinden zijn!