AddThis disabled due to cookie consent.

Interieuradvies van Monique van der Reijden

Wat is jouw stijl? Heb jij een moodboard voor je nieuwe interieur en kun je wel wat extra interieurtips gebruiken? Trendwatcher en interieurblogger Monique van der Reijden geeft interieuradvies en helpt je met het uitkiezen van jouw ideale vloer.

IMG-20160528-WA0000.jpg

Het moodboard van Wout & Beja

De vraag van Wout & Beja


"Hoi Monique,

Hier een moodboard van ons. De kachel hebben we al gekocht en tevens een mooie grote bank van grijs Afrikaans leder. En een witte keuken met lichtgrijs betonblad. De muren willen we grijs schilderen. We krijgen de sleutel op 1 oktober en kunnen niet wachten om te beginnen. Maar de vloer, daar komen we niet echt uit. Laminaat heeft onze voorkeur. Ook zagen we al wat vintage doorleefd laminaat met knoesten en scheuren. De kleur van de inbetweens voor het raam is ook lastig

We zouden het erg waarderen om wat advies te krijgen.

Groetjes, Wout & Beja."

Mijn advies op de vraag van Wout & Beja

Beste Wout en Beja,

Dank je wel voor het mooie moodboard. Ik kan zien dat jullie al een heel goed idee hebben van de sfeer in jullie nieuwe huis!


Kleuradvies:

Schilder niet alle muren in één kleur grijs. Zoek naar iets meer dynamiek door wit en verschillende grijstinten met elkaar te combineren.

Keuken:

Voor de muur (achterwand) waar je keukenblok tegenaan staat raden we je aan deze in een donkere grijstint te verven(dus aanzienlijk donkerder dan de kleur van het lichtgrijze betonblad). De andere wanden die hierop aansluiten verf je in fris wit!

Woonkamer:

De muur achter de nieuwe grijze bank schilder je of in wit of in een mooie zand kleur, zodat je wat contrast krijgt met de kleur van de bank. Je krijgt dan namelijk precies het sfeervolle effect van de mooie kleurencombinatie met de drie bolletjes wol van jullie moodboard. Als ik dit vertaal naar jullie zitkamer dan is de bank het grijze bolletje, de muur de zandkleurige bol wol en de donkere grijs-naturelle kleur wol kun je mooi in een op maat gemaakt kleed laten terugkomen onder de salontafel.

DessoTarkett interieuradvies.jpg

Bron: Laminaat Vintage Moonshadow light oak van Tarkett, dessotarkett.nl

Vloeradvies

Dit laminaat uit de Vintage collectie van Tarkett (kleur Moonshadow light oak) zou perfect bij jullie passen. De kleur is naturel met een lichte tekening van de nerf, waardoor je vloer echt tot leven komt. Deze laminaatvloer maakt je kamer ook nog eens licht en ruimtelijk en je kunt hem doorleggen tot in de keuken. De warme uitstraling van deze houtkleur is mooi in combinatie met grijs, beton en wittinten.

collage desso kleed op maat.jpg

Bron v.l.n.r.: Bouclé tapijt Desso Studio Nature, Bonaparte Elements, dessotarkett.nl

Kleed op maat

Laat een lekker groot kleed maken; op het juiste formaat zodat het perfect past bij de grootte van de nieuwe grijze bank! Kies een naturel kleur uit de tapijtcollectie Desso Studio Nature of Bonaparte Elements. Door de boucléstructuur heeft dit kleed een warme, maar ook stoere uitstraling. Het past goed bij jullie moodboard! Je krijgt met dit kleed echt een modern-landelijke sfeermaker in huis en het is perfect voor de akoestiek.

collage 4.jpg

Bron v.l.n.r.: Bodison en Coming International

Combineer hout met staal en leer

Voor de raamdecoratie is het een idee om het wit-grijs-naturel kleurenpalet te versterken met een andere kleur uit de natuur: wat dacht je van een gordijn in een vergrijsde blauw of groene tint? Als je dit combineert met een paar leuke kamerplanten, houten en stalen meubels en leren kussens krijg je een hedendaagse look!

Veel succes met de inrichting van jullie nieuwe huis!

Sfeervolle groet,

Monique


Vraag hier gratis tapijtstalen aan

Lees ook: Dit kleed past bij mij