Hoofdbeeld_Desso AirMaster for Home_meisjes bank.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Hoe tapijt de akoestiek in huis verbetert

Wij van ‘'wat-is-jouw-stijl?'?’ zijn dol op tapijt. Van hoogpolig tot gesneden pool, van felgekleurd tot nude tonen en van heftige patronen tot cleane designs. Eerder al legden we uit dat een vloerkleed een mooie tool is om een duidelijke verdeling in je woonruimte aan te brengen. Een vloerkleed kan je namelijk gebruiken als een soort van eiland. Maar er zijn naast de uiterlijke voordelen van vloerkleed en tapijt ook zeker praktische pro’s te noemen. Zoals? Akoestiek.

Samengesteld beeld_Desso AirMaster for Home_schommel_muis.jpg

Je kent het vast: je hebt een stel kinderen over de vloer en dat rent, giechelt, maakt ruzie en lacht. Erg gezellig, maar soms ook wat druk. Een tapijt neemt uiteraard niet de complete drukte weg, maar het geluid wordt absoluut gedempt. Tapijt werkt namelijk geluiddempend, waardoor geluidsoverlast in je eigen huis verminderd wordt en ook je buren minder last van je hebben.

“Over wat voor tapijt we ook spreken: het werkt sowieso!”

Dik tapijt vervult deze functie beter dan een kortgesneden pool, maar over wat voor tapijt we ook spreken: het werkt sowieso. Ook fijn trouwens: tapijt beperkt niet alleen geluidsoverlast, het zorgt ook voor een warmer geluid in huis. Ken je dat? Dat je een nieuw gebouw binnenstapt, waar geluiden alsmaar galmen en echoën? Gordijnen en tapijt zijn een goed team om hier wat aan te doen. Doordat tapijt geluid absorbeert, worden omgevingsgeluiden namelijk voor de helft verminderden klinkt je huis meteen een stuk minder hol en kil.

Lees ook: Hoe maak je van je een vloerkleed een wooneiland?