160520 - Header - Afmetingen Tapijt.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Hoe maak je van je vloerkleed een wooneiland?

Een vloerkleed fungeert vaak als een soort van wooneiland. Het trekt een bepaald gedeelte van je interieur los van de rest en verbindt tegelijkertijd juist dat gedeelte dat je (al dan niet in zijn geheel) op het kleed plaatst. Maar hoe creëer je zo’n eiland op de best mogelijke manier in jouw huis en waar kun je überhaupt allemaal rekening mee houden?

  1. Uiteraard speelt de afmeting van de ruimte een grote rol in de uiteindelijke afmeting van het kleed dat je besluit te kopen. Zorg daarom dat je het kleed altijd minimaal 40cm van de muur af plaatst. Anders wordt het kleed onoverzichtelijk groot.
  2. Zorg dat je van tevoren de plattegrond van de ruimte waar je een kleed wilt plaatsen erbij pakt of uittekent. Op deze manier kun je goed bekijken wat het kleed voor impact gaat hebben en welke items er wel of juist niet op passen.
  3. Zorg dat je op zoek gaat naar inspiratie, zo weet je beter wat je wilt. Wij deden je dit alvast even voor op het gebied van wonen, eten en slapen.


Een vloerkleed bij het zitgedeelte

Bij het zitgedeelte is het belangrijk dat je zoveel mogelijk meubels volledig op het kleed plaatst. Dit geeft namelijk een ruimtelijk gevoel en zorgt voor een stukje comfort.Een vloerkleed bij het eetgedeelte

Zorg dat wanneer je de eetkamerstoelen naar achteren schuift, deze nog steeds op het kleed passen. Dat voorkomt een heleboel irritaties en wellicht ook wel vloerbeschadigingen.Een vloerkleed in de slaapkamer

In de slaapkamer kun je ook meerdere kanten op met een vloerkleed. Heerlijk toch? Om je bed uit te stappen en als allereerste in aanraking te komen met een super zacht tapijt? Zorg dat er naast je bed minimaal 40cm kleed overblijft, dan kun je ochtend na ochtend van dat zachte gevoel aan je voeten genieten.


Lees ook: Dit kleed past bij mij!