170527 Berlin Header Hotspots.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Industriële hotspots, die vind je in Berlijn!

Berlijn is dé plek waar je naartoe moet als je van een rauwe sfeer houdt. Dat is geen nieuws. Plekken die de industriële uitstraling hebben waar we zo van houden, zijn er in Berlijn genoeg. Je hoeft dus niet lang te zoeken. Toch dachten we dat het leuk zou zijn om je een beetje op weg te helpen! Dus zie hier: onze Berlijnse favorieten.

Hotspot Berlijn_Silo Coffee.jpg

Bron: facebook Silo Coffee

Silo Coffee

Bakstenen muren zijn de sleutel tot succes. Althans als het op industrieel interieur aankomt. Met een brick wall zit je eigenlijk altijd goed. Wanneer je er ook nog eens prachtig hout en originele designs aan toevoegt, zoals ze bij Silo Coffee hebben gedaan, vallen de stijlvolle puzzelstukjes al snel in elkaar. De fiets aan de muur maakt het plaatje af en bovendien schenken ze bij Silo Coffee zelf-geroosterde koppen zwart goud van top kwaliteit. Heerlijk adresje dus.

170527 Berlin hotspots - La Soupe Populaire - Bron Wallpaper.jpg

Bron: wallpaper.com

La Soupe Populaire

Dit restaurant heeft karakter! En dat komt niet in de laatste plaats door de kok; een voormalig gangster, die via het koken de weg naar het rechte pad weer heeft weten te vinden. Hij combineert de Aziatische keuken met de Duitse en dat levert bijzondere gerechten op. Eerder kreeg hij hiervoor een Michelin ster, maar bij La Soupe Populaire gaat hij voor meer eenvoud in zijn gerechten. De industriële sfeer zie je goed terug in het pand. Zwart staal, ongepolijst hout, veel leer en vintage meubels, waaronder een aantal Loom stoelen. Het heerlijke eten wordt geserveerd op 30er jaren porselein en zo is het industrial-vintage feest compleet. Aanrader!

Hotspot Berlijn_The Barn.jpg

Bron v.l.n.r: acmeandco.tumblr.com, lostincheeseland.com

The Barn

Een stoere betonvloer, een rauwe, houten bar en heel veel krukjes in allerlei soorten en maten; dat zie je wanneer je binnengaat bij The Barn. Bescheiden kleuren zijn het thema en ook de inrichting is rustig. Less is more, dus als je op zoek bent naar puurheid, ben je hier aan het juiste adres. Zowel als het over het interieur gaat als wanneer je een kop koffie bestelt.

Hotspot Berlijn_Cafe Pförtner .jpg

Bron v.l.n.r: pinterest.com, yelp.com

Café Pförtner

Bij Café Pförtner kun je lunchen in een bus. Als je vroeger dol was op schoolreisjes is deze plek dus zeker iets voor jou. Café Pförtner heeft twee buiten area’s. Je kunt dus buiten eten óf binnen in de bus uit de jaren ’70, duidelijk het topstuk van deze zaak. De sfeer is, in welk gedeelte van het café je ook eet, heerlijk stoer. De houten tafels, oranje stoeltjes en stalen lampen zorgen voor dat extra rauwe randje. Én je kunt er ook nog eens goed eten.

170527 Berlin hotspots - Glass - Bron Glass FB 2.jpg

Bron: facebook Glass

Glass

Moluculair koken past perfect bij Glass aan de Uhlandstrasse. Want alles hier is experimenteel en net even anders. Bloemen op tafel? Nee, die hangen ze bij Glass gewoon aan het plafond. Een geverfde op behangen muur? Bij Glass kiezen ze liever voor een lachspiegel. De kleurstelling is ontzettend rustig, waarbij zwart absoluut de boventoon voert. En de consistentie in het interieur, waarbij het kleurenpallet dus centraal staat, zorgt ervoor dat de prachtige kleuren van het eten extra goed van het bord kunnen knallen. Ga je hier eten? Bereid je dan voor op een totale verrassing voor al je zintuigen.

Lees ook: Vintage hotspots van Rotterdam tot aan Maastricht