160601 - Header - Hotspots Rotterdam.jpg

Bron v.l.n.r.: Designbuildideas.eu, With a Pinch, Entreemagazine.nl

AddThis disabled due to cookie consent.

Hippe hotspots in Rotterdam

Het is weer tijd om wat mooie hotspots met je te delen. Welke stad we dit keer onder de loep nemen? De keuze bleek snel gemaakt. Op de redactie waren we het er namelijk al snel over eens: Rotterdam is het op dit moment helemaal! Niet voor niets noemt men deze stad ook wel ‘Manhattan aan de Maas’. Wie door Rotterdam loopt voelt internationale allure. Iconische architectuur, weidse wegen en vele spraakmakende cafés en restaurants. En niet alleen exterieur, ook binnenshuis zijn de Rotterdamse gebouwen waanzinnig mooi! Wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ gingen voor je op zoek naar dé hippe plekken, die jij als interieurliefhebber niet mag missen.

160601 - WIJS - Hotspots - Rotterdam - CitizenM - Bron designbuildideas.eu 30smagazine.jpg

Bron v.l.n.r.: designbuildideas.eu en 30smagazine

Citizen M

Na New York, Londen en Parijs, heeft ook Rotterdam zijn eigen Citizen M. Op nog geen steenworpafstand lopen van de Markthal biedt dit designhotel speelsheid in een luxueus jasje. Het grootste pluspunt wat ons betreft: de raampartijen van muur tot muur! En de wandvullende kast met mooie accessoires en een flinke collectie tafelboeken.

Met de felgekleurde meubels, zoals de rode Heart Cone Chair van Verner Panton, mood lights, fijne poefjes en catchy items zoals de fiets aan de muur, is er een onwijs mooie mix van stijlen gecreëerd. En dan hebben we het nog niet eens over de waanzinnig mooie wenteltrap gehad. Nee, uit dit eclectische paleis wil je nooit, maar dan ook nooit meer weg!


160601 - WIJS - Hotspots - Rotterdam - Bertmans - Bron With a Pinch.jpg

Bron: With a Pinch

Bertmans

Bij Bertmans weten ze wel wat natural living inhoudt. Naast de super healthy kaart vol met smoothies, getoast speltbrood en quinoasalades, voelt ook zeker het interieur als een natuurlijke habitat. Van de steigerhouten bar tot de stalen garderobe en van het gebruik van zeegroene Marokkaanse tegels tot de romantische lichtjes die losjes aan het plafond hangen. Het heeft allemaal zowel een geordendheid, als een zekere nonchalance in zich. Exact zoals we dat in de natuur vaak terug zien.

Als je binnenkomt bij Bertmans, loop je direct tegen de bakstenenmuur aan die in al zijn aardetinten én door gekanteld gemetseld te zijn, een warm en speels karakter uitstraalt. And last but not least: de grote hoeveelheid planten en bloemen!


160601 - WIJS - Hotspots - Rotterdam - Bokaal - bron Lifestylenotes.nl.jpg

Bron: Lifestylenotes.nl

Bokaal

De naam doet het al vermoeden: bij Bokaal kun je drinken. Vooral bier, want dat is de specialiteit van dit Rotterdamse stadscafé en bierlokaal. Samen met de charcuterie- en kaasplanken is het hier goed vertoeven. De Bourgondische sfeer wordt fantastisch ondersteund door het stoere interieur. Tafels van steigerhout, industriële hanglampen, cognackleurige leren barstoelen, een betonnen vloer en een stalen bar waarachter de glazen wachten om gevuld te worden. Oud en robuust ontmoet nieuw en knus!

160601 - WIJS - Hotspots - Rotterdam - Lof der Zoetheid - Bron Petitepassport Mapofjoy.jpg

Bron v.l.n.r.: Petitepassport, Mapofjoy

Lof der Zoetheid

In de Zwaanshalsbuurt in het opkomende Oude Noorden vonden we een verborgen parel: Lof der Zoetheid. Oh wat houden we van minimalisme. En hoewel je dat bij een patisserie annex lunchtent niet zo snel zou verwachten, is dat toch zeker wat je bij Lof der Zoetheid vindt.

De zwarte koffiecorner steekt mooi af tegen de overwegend witte, veelal betegelde, muren. De spatels, gardes en overig keukengerei hangen netjes op een rij aan de muur achter de toonbank. Het strakke en moderne geheel wordt afgemaakt met een paar rake vintage details. Accessoires, zoals oude schoolplaten met bloemen erop en apothekersflessen met thee erin, maken dat dit basic interieur een lust voor de maag én het oog is.


160601 - WIJS - Hotspots - Rotterdam - SuicideClub - duo foto - Bron Entreemagazine.nl.jpg

Bron: Entreemagazine.nl

Suicide Club

Schrik niet van de naam, want in de Suicide Club wordt het leven juist gevierd! Sinds ruim een half jaar bevindt deze skybar met restaurant zich op één van de mooiste plekken in Rotterdam: het modernistische Groothandelsgebouw. Bij binnenkomst word je ondergedompeld in het internationale art deco-gevoel van de jaren ‘20 en ‘30. Lees: crème- en ivoorkleurige fluwelen stoelen, marmeren tafels met messing omranding, een ronde bar bekleed met groene tegels en authentieke glas-in-lood-elementen. Trek je beste outfit aan en verdwijn in de nacht. Want exact daarvoor is deze club opgericht!

160601 - WIJS - Hotspots - Rotterdam - Cafe De Ouwehoer - samengevoegde foto.jpg

Café de Ouwehoer

Zin in een degelijk café waar lekker veel onzin verkocht wordt, terwijl je er mag genieten van een heleboel pracht en praal? Op naar Katendrecht! Dit stuk van Rotterdam is namelijk hot and happening en je vindt er ook nog eens Café de Ouwehoer.

In dit café is het plafond met haar ornamenten een echte eyecatcher. In de leren banken kun je heerlijk wegzakken, daarnaast is rood fluweel in een kroeg als deze uiteraard onmisbaar. Vergeet trouwens vooral niet om even naar het toilet te gaan, want daar vind je onwijs mooi betegelde muren. Dit alles in combinatie met de ongedwongen sfeer in het café, maakt dat je hier met een gerust hart een drankje kunt bestellen. Vooruit. Of twee.