161126 - Header - Leiden.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

De mooiste plekjes van Leiden…

Met haar rijke historie, talloze musea en een gezellige binnenstad hoef je je nooit te vervelen in Leiden. Maar ook voor een lekker kopje koffie, een goed bord eten en de nodige interieurinspiratie, kun je prima in Leiden terecht. De stad zit namelijk bomvol hippe hotspots en dat vinden wij leuk! Wij nemen je daarom graag mee op tour, maar zorg er ook zeker voor dat je binnenkort een real life city tripje plant, want Leiden zal je niet teleurstellen. Daar zijn we zeker van!

Lot & de Walvis

161126 - Leiden - Lot en de Walvis - Bron Wat Zij Zegt 3.jpg

Bron: watzijzegt.com

Van de naam van dit restaurant worden we al blij. En die blijdschap groeit, zodra we er achter komen dat je bij Lot en de Walvis heel de dag door kunt ontbijten. In een huiselijke omgeving. Veel hout, eenvoudige schoolstoeltjes en veel plantjes zorgen voor een gezellige sfeer. Gebloemde pannetjes en oude kandelaars versterken dit gevoel. En tegelijkertijd zorgen blauwe glazen en een hip lettertype op de kaart en ramen voor een mooie tegenhanger. Een hip plekje anno nu dus, waar je heerlijke eggs florentine kunt bestellen!

Buitenhuis

161126 - Leiden - Buitenhuis - Bron 30smagazine 3.jpg

Bron: 30smagazine.com

Met deze plek spelen we bijna vals. Want dit te gekke etablissement ligt aan de rand van Leiden, aan het Valkenburgse meer om precies te zijn. Onder andere deze ligging maakt de plek buitengewoon bijzonder. Want aan het water gelegen voel je jezelf bij Buitenhuis helemaal tot rust komen. De plek oogt een beetje als een kas en dat brengt veel lichtval en een ontzettend natuurgevoel met zich mee. Adem in, adem uit! En het mooiste element volgens ons? Dat is de turquoise tegelmuur met fiets. Die zouden we zonder twijfel morgen in huis halen.

The Wonderful Store of Nature

161126 - Leiden - The wonderful world of nature store - Bron 30smagazine.com4.jpg

Bron: 30smagazine.com

In de Breestraat in Leiden vind je The Wonderful Store of Nature. Geen restaurant, maar een winkel waar je de allermooiste woonaccessoires shopt. Van schelpen tot ingelijste veren en van aardewerk tot opgezette tijgers (fake uiteraard). You name it, they’ve got it. Vooral op het gebied van natuurgerelateerde woonaccessoires – zoals de naam van de winkel uiteraard al verraadt – is hier heel veel moois te vinden. Erg leuk: wanneer je op zoek bent naar ingelijste vlinders, zoals we dat de laatste tijd zoveel zien, kun je hier jouw persoonlijke favorieten uitzoeken. Deze wordt vervolgens voor je in een mooi lijstje gedaan. Misschien nog wel leuker: deze winkel bezoeken met de kids. Voor hen is dit bijna net zo’n uitje, als wanneer je ze meeneemt naar de dierentuin.

Van de Leur

161126 - Leiden - Van de Leur - Bron 30smagazine.com 3.jpg

Bron: 30smagazine.com

Zoek je een inspirerende werkplek? Of wil je gewoon graag een koffie doen in een restaurant, waar je je ogen uitkijkt? Van de Leur is perfect! Het pand stamt uit de 19e eeuw en dat is nog steeds te zien. De hoge plafonds, schitterende ornamenten en marmeren vloeren zorgen voor een klasse, zoals alleen origineel materiaal dat kan. En met de wisselende kunstexpositie in de hal wordt dag in dag uit gezorgd voor een moderne twist. Erg verfrissend! Bij Van de Leur kun je na je koffie, ontbijt of lunch naar hartenlust wat mooie items voor in huis shoppen. Van nieuwe kussentjes tot schitterende vazen. Trek voor deze fijne plek gerust een paar uur uit.

De Waag

161126 - Leiden - De Waag - Bron 30s magazine.jpg

Bron: 30smagazine.com

Midden in Leiden vind je restaurant De Waag. Een fijne plek om even neer te ploffen voor een snelle hap, want er wordt lekker doch niet al te hoogstaand eten geserveerd. Ook al leent deze plek zich qua cuisine uitstekend voor een bliksembezoek, vergeet in alle snelheid niet om even goed om je heen te kijken. Klassieke bogen worden hier afgewisseld met groen velours en een marmeren bar. Ook zien we op deze plek een indrukwekkende muur van groen, prachtige lichtinval en speels opgehangen lampen. De Waag mag dan niet heel pretentieus zijn, mooi is het hier zeker!

Lees ook: Fietsen aan de muur