161223 - Header - Hotspots Gent.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

5x leuke spots om te genieten in Gent

Antwerpen is leuk, maar Gent is zo mogelijk nog leuker. Vooral nu de dagen donker zijn en Gent wordt verlicht door lichtjes. Uiteraard vind je er de kerstmarkten, die het bezoeken meer dan waard zijn. Maar Gent is ook in december zoveel meer dan dat. Hippe restaurants, leuke koffietentjes en originele concepten. We namen de mooiste plekjes van deze gezellige Belgische stad onder de loep en delen onze top vijf met jou.

Bavet

Dol op spaghetti? Dan moet je bij Bavet zijn! Hier kun je namelijk de allerlekkerste pasta’s eten. En de heerlijke gerechten eet je ook nog eens in een mooie industriële omgeving. We zien veel metaal, beton en ruw hout. En dat maakt dat spaghetti eten ineens een stoere en hippe activiteit wordt. Maar bij Bavet nemen ze het leven gelukkig niet al te serieus. Want voordat je je gerecht gepresenteerd krijgt, word je een echte bavet rond de hals gesnoerd. Knoeien doe je op eigen risico, maar bij Bavet proberen ze rode vlekken op witte broeken in ieder geval zoveel mogelijk te beperken!

161223-Gent-Bavet_Bron v.l.n.r. newplacetobe.com - hipsteadresjes.gent.jpg

Bron v.l.n.r: Newplacestobe.com, Hipsteadresjes.gent

Volta

Wat een prachtig restaurant is dit. Gelegen aan de Nieuwewandeling vinden we het pand uit 1924, dat vroeger de katoenfabriek in de buurt van energie voorzag. Vandaar ook de naam. Bakstenen muren en hoge plafonds voeren de boventoon. Met speelse letters wordt de bestemming van elke ruimte aangegeven en het restaurantgedeelte is heerlijk groots opgezet. In de kundige keuken kijk je gewoon naar binnen; daar is niks te verbergen en dat hoeft gelukkig ook niet. Want naast het interieur is ook het eten bij Volta voortreffelijk. Vooral wanneer je iets te vieren hebt, is dit een mooie gelegenheid. Maar waarom zou je op zaterdagmiddag niet eens gewoon lekker chique uit lunchen gaan? Kan natuurlijk ook!


161223-Gent-Plus+Bron Hipsteadresjesgent.jpg

Bron: facebook.com/voltagent

Simon Says

Dit vrolijk gekleurde gebouw op de hoek van de straat is van binnen net zo gezellig, als dat het van buiten oogt. Met speelse tekeningen op de turquoise muur, getegelde tafeltjes en prachtige gouden lampen kun je bij Simon Says al in de vroege ochtend terecht voor een fijne start van de dag. De taartjes zijn lekker, de jus d’orange is vers en op je gekookte ei wordt heel gezellig een gezichtje getekend. Om dit af te toppen, is het personeel ook nog eens goedgehumeurd. Start je dag bij Simon en hij kan vervolgens niet meer stuk.

161223 - Gent - Simon Says - Bron The Word Magazine-tripadvisor.jpg

Bron v.l.n.r: The Word Magazine, Tripadvisor.com

PLUS+

Wie zegt dat gezond niet gezellig kan zijn? Bij PLUS+, de salade- en sapjesbar van Sofie en Lien Cocquyt (juist, twee zusjes), kun je plaatsnemen op de lekkere banken met mintgroene kussentjes. Drink je gezonde sapjes onder het prachtige groengebladerde plafond en geniet naar hartenlust van het grotendeels natuurlijke en ecologische interieur. Wij zijn verliefd op de betonnen bar en de lampjes aan de muur, die zorgen voor een leuke creatieve touch. Dus ben je toe aan een vitamineshot tijdens je citytrip? Stap eens binnen bij de zusjes!

161223 - Gent - Plus+ - Bron Hipsteadresjesgent compilatie.jpg

Bron: Hipsteadresjes.gent

Bidon

Voor Bidon kun je gerust een blokje omfietsen, want deze plek is fijn. Het rustige interieur - dat voornamelijk bestaat uit witte muren, een gietvloer, houten panelen en oude schoolstoeltjes - past perfect binnen de Industrial Living stijl, die we het laatste jaar op meerdere mooie plekken hebben gezien. Je kunt in deze koffietent naast koffie drinken ook heerlijk ontbijten of lunchen. En dit alles doe je met uitzicht op diverse mooie fietsen. Ze hangen aan de muur, staan op de bar en pronken in de etalage; niet te missen dus. Bidon is een stijlvolle plek en je komt hier keer op keer heerlijk tot rust.

161223 Gent Bidon Bron Feeistmeinname.de-Newplacestobe.com.jpg

Bron v.l.n.r: Feeistmeinname.de, Newplacestobe.com