160701 - Header - Hotspot Kopenhagen.jpg

Bron v.l.n.r.: sharedesign.com, Curated Agency, Joelix.com, we-heart.com

AddThis disabled due to cookie consent.

5 Smaakvolle hotspots in Kopenhagen

Na Amsterdam, Den Bosch, Parijs en Rotterdam, gingen we op zoek naar een nieuwe inspirerende stad op het gebied van interieur en stijl. De keuze voor een opvolger was snel gemaakt. Want als je ergens inspiratie op kunt doen op het gebied van interieur, dan is het toch wel Kopenhagen. De minimalistische en Scandinavische woontrends kijken we al een aantal jaar af van de stijlvolle Denen. En we zien hier in Nederland meer en meer Scandinavische merken en winkels oppoppen. Tel daar bij op dat Kopenhagen is uitgeroepen tot Europese culinaire hotspot en je hebt een stad om je vingers bij af te likken.

190701- WIJS - Hotspot - Kopenhagen - Lidkoeb.jpg

Bron v.l.n.r.: Curated Agency, Vogue Paris

Lidkoeb

Lidkoeb is gevestigd in een 18e-eeuwse apotheek achter een supermarkt; de cocktailbar in Vesterbro is niet bepaald eenvoudig te vinden. Maar áls je hem eenmaal gevonden hebt, wil je er nooit meer weg. Want wat is het hier mooi. In de design-driven, exclusieve bar drink je drankjes aan een mooie houten bar. Maar ook kun je ervoor kiezen om je heerlijk op te warmen bij de openhaard op een leren design fauteuil. Of geniet van de lekkerste cocktails in de meest knusse ruimte van de bar, terwijl je wegzakt in één van de prachtige, vintage leren banken. Wat je ook kiest, vergeet niet om je heen te kijken! Want van de grove industriële lampen, waar je niet omheen kunt, tot het fijne tegelwerk achter de bar; alles klopt. En daar houden wij van ‘Wat-is-jouw-stijl?’ absoluut van!


190701- WIJS - Hotspots - Kopenhagen - The Standard.jpg

Bron v.l.n.r.: Lonny Magazine, Sharedesign.com

The Standard – Almanak

Het prachtige Art Deco gebouw van The Standard, ontworpen door de Deense architect Kristoffer Nyrop Varming in 1937, ligt aan de haven in het centrum van Kopenhagen. In het gebouw vind je maar liefst drie restaurants en een jazzclub. Een must do? Lunchen bij Almanak. Dit chique en minimalistisch ingerichte restaurant doet namelijk perfect voor hoe je het typisch Deense smørrebrød (een soort van roggebrood) op zijn allerlekkerst eet. Bovendien kun je bij Almanak genieten van een kundige combinatie van diverse grijstinten. De grijstinten worden aangevuld met koperkleurig design en zo zien we dat chique en minimalistisch toch ook heel warm kan zijn.


190701- WIJS - Hotspots - Kopenhagen - HAY House.jpg

Bron: Joelix.com

HAY House

HAY is een populair Deens designmerk. And when in Copenhagen... moet je zeker het originele HAY House bezoeken. Dit huis is namelijk een designwinkel in het centrum van Kopenhagen, ingericht als appartement. De verschillende kamers zijn volledig gestyled met stijlvolle HAY items, maar vooral heel fijn: het appartement zelf is een lust voor het oog! Van de plafonds met originele ornamenten tot de karakteristieke vissengraatvloer en van de spraakmakende lichtinval tot aan de klassieke trap die midden in de ruimte pronkt: alles is er mooi, alles wil je mee naar huis nemen én alles kan ook mee naar huis. Mits je een goedgevulde portemonnee hebt...


190701- WIJS - Hotspots - Kopenhagen - Cafe Central.jpg

Bron v.l.n.r.: Mamie Boude, Uglycute.com

Café Central

Café Central is één van de kleinere koffiebars. Het gebouw waarin het café huist, stamt uit 1905 en werd tot de Tweede Wereldoorlog bewoond door een schoenmaker. Het gebouw heeft naast de koffiebar één hotelkamer en is daarmee niet alleen een van de kleinste cafés, maar ook het kleinste hotel ter wereld. Waanzinnig om te zien. Want het is intiem en reuze bijzonder. Café Central is in de basis authentiek ingericht, maar in het ontwerp van de stoelen, het koperen blad op de bar en de strakke lijnen op de muren, schuilt tegelijkertijd een flinke portie Deens design. Prachtig! En de koffie? Die smaakt uitzonderlijk goed!


190701- WIJS - Hotspots - Kopenhagen - Fiskebar.jpg

Bron: we-heart.com

Kødbyens Fiskebar

Op een industrieterrein in het hippe Vesterbro in Kopenhagen vind je het restaurant Kødbyens Fiskebar. In het rauwe en lichte interieur van dit visrestaurant eet je de allerbeste vis van Kopenhagen. Naast heerlijke vis vind je er vooral veel witte tegels, een zwarte vloer en een plafond dat op het eerste gezicht misschien onafgewerkt oogt, maar op het tweede gezicht adembenemend blijkt te zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bar die bestaat uit een verzameling hout, die speels aan elkaar is bevestigd. De sfeer is bij Kødbyens Fiskebar bovendien ongedwongen en of je nu aan de prachtige bar hangt of buiten in één van de strandstoelen geniet van de zonsondergang: je wilt hier eigenlijk nooit meer weg.