paris.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

5 favoriete hotspots van Parijs

De paden op, de lanen in! We nemen je dit keer mee naar Parijs. Want oehlala wat een mooie plekjes heb je daar. Naast de indrukwekkende architectuur, prachtige musea en fijne shops, vind je in Parijs ook de allerleukste hotspots. Een goed glas wijn en een fijne kaasplank kun je in Parijs met je ogen dicht nog vinden. Maar wil je ook genieten van een spraakmakend interieur en een creatieve omgeving, dan is het handig om je op voorhand een beetje in te lezen. Onlangs waren we zelf op bezoek in de stad van de liefde. We stuitten hierbij op verschillende restaurants en koffietentjes die je niet wilt missen wanneer je besluit een citytrip naar de Franse hoofdstad te maken. En we zijn de beroerdste niet; dus delen we onze top vijf favoriete hotspots maar wat graag met je. Bon chance!

Season

Bron v.l.n.r.: Mylittleparis.com, SneakersandSmoothies.com

Verdwalen in de Marais, is dat niet het fijnste wat er is? Helemaal als je tijdens dat verdwalen op de mooiste adresjes stuit. Zoals Season; een zogenaamde ‘all day breakfast spot’. Het zijn voornamelijk de muren van deze hippe ontbijtplek die de spot zo bijzonder maken. De schildertechniek die op de wanden is gebruikt, heeft geresulteerd in een zeer originele industriële look. Tegelijkertijd wordt er bij Season, door slim te spelen met het licht, ook warmte gecreëerd. De rieten stoelen zorgen met hun lijnenspel voor een speels effect en materialen als marmer en hout maken dat het interieur helemaal van nu is. Ook leuk? De speelse manier waarop TL balken aan het plafond bevestigd zijn. Klinkt gek? Wij zouden zeggen: Ga dat zien! Want bij Season weten ze absoluut wat ze interieur-wise doen.


Lily of the Valley

Bron: atelierrueverte.blogspot.nl

Van een relatief stoere tent gaan we door naar het schattigste zaakje van Parijs. Want bij Lily of the Valley waan je je heel even Alice in Wonderland. Het blader- en bloemendak zorgt ervoor dat je je bij Lily, hoe hard het ook regent, continu in een zomers parkje waant. De witte klapstoeltjes en schattige Parijse tafeltjes werken daar zeker aan mee. En met de gebloemde gordijntjes als finishing touch is het zoeter dan zoete plaatje compleet. Suiker in je thee is niet meer nodig. Maar een lekkere plak citroen cake kan natuurlijk nooit kwaad.


Buvette

Bron v.l.n.r.: sneakersandsmoothies.com, nicolefranzen.blogspot.com

Tussen de locals zitten, is het leukste wat er is als je op stedentrip bent, toch? Vinden wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ wel. En bij Buvette ben je dan aan het juiste adres. Waarom deze hotspot zo populair is onder de Parijzenaren? Misschien wel omdat deze zo heerlijk Frans oogt. Bakstenen muur, een Franse wijnkaart van 2 bij 4 meter als muurschildering, rieten manden boordevol artisjokken en kistjes met sinaasappels. Eigenlijk vind je hier een stukje country side, maar dan midden in de stad. Vintage meubelen geven deze plek nog wat extra authenticiteit en de speelse letters zorgen ervoor dat Buvette toch helemaal van nu is. Ooh la la.


Merci

Bron v.l.n.r.: Townsend-Londen.com, House and Garden Magazine UK

Een deux chevaux voor de deur en meer boeken dan een wurm ooit kan eten. Dat vind je bij Merci in Parijs. Voor interieurliefhebbers is Merci sowieso een walhalla, want in deze conceptstore vind je de bijzondere interieuraccessoires en meubels. Vraag je je af wat er nu speelt op woongebied? Merci geeft antwoord. Maar ook voor een goed glas wijn of een fijne lunch kun je bij Merci terecht. Klinkt aantrekkelijk? Ga dan naar het mooie boekencafé van Merci. IJzeren stoelen gecombineerd met oude tapijten, antracieten muren en de inmiddels welbekende en o zo hippe gloeilampen zorgen voor een knusse en eigentijdse sfeer. Bovendien zit je tussen al die boeken in een wereld vol verhalen. Tel hier een goed glas wijn bij op en je snapt ineens de naam van dit etablissement. Dank u!


Sinople

Bron: sneakersandsmoothies.com

Naar ons idee is Sinople de meest originele plek van heel Parijs. Bij de stad van stokbroden, macarons en barrets denk je misschien niet zo snel aan de jungle. Maar bij Sinople kun je heerlijk (en dan bedoelen we écht heerlijk) eten tussen een mooie verzameling tropische planten. Sinople biedt als het ware een stukje jungle midden in de stad. De inrichting van deze hotspot is strak en clean. De combinatie van knaloranje katoen op de stoelen en zeegroen velvet op de banken zorgt voor een tropische feel. Tel hier de houten materialen en vele planten bij op en je krijgt spontaan zin om je zonnebril op te zetten. De tafels bij Sinople brengen met hun zwart witte lijnenspel weer wat rust in het speelse geheel. Al met al een fijne plek waar je het drukke Parijs even kunt ontvluchten.