Afl 8 Voor-Na foto's Heerhugowaard.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

RTL Woonmagazine aflevering 8

De keuken van het grote gezin in Heerhugowaard is maar liefst 30 jaar oud. En dat terwijl juist de keuken zo’n belangrijk gedeelte van het huis is voor de familie. Ook de rest van het huis is niet helemaal up-to-date, wat het geen overbodige luxe maakt om het team van RTL Woonmagazine langs te laten komen. Tijd voor een metamorfose! Onder leiding van Michiel en Nance werd er wederom een adembenemend mooi interieur gecreëerd.

Deze week zagen we bij RTL Woonmagazine een grondige metamorfose. Er waren namelijk best een paar verbeterpuntjes. De eerste stap? De keuken er uit. Vervolgens werd er zoveel mogelijk ruimte gecreëerd. En ook erg belangrijk: er werd een nieuwe vloer gelegd in het huis van dit grote gezin.

“Er gaan muren uit en de schouw wordt gesloopt.”

De mannen van RTL Woonmagazine startten met grof geweld. Dat moest ook, er gingen namelijk muren uit en de schouw werd gesloopt. Een nieuwe vloer was het volgende onderdeel van de metamorfose. Dit keer werd er gekozen voor een lichte, ambachtelijke houten vloer.

“Er is gekozen voor een techniek die geschilderde lambrisering heet.”

Dan de muren. De keuze viel op grijsblauw. Bij het aanbrengen hiervan werd voor een techniek gekozen die geschilderde lambrisering heet. Lambriseren houdt in dat het onderste gedeelte van een muur kleur krijgt, terwijl het bovenste gedeelte wit blijft. Een speels effect is met toepassing van deze techniek al snel het resultaat.

“In de kamer zien we de kleur petrol veel terug.”

In de keuken wordt veel kleur aangebracht door middel van een mooie print op de muur. In de kamer zien we naast het eerder genoemde grijsblauw ook de kleur petrol veel terug. Zowel op de muren, als in de moderne kuipstoeltjes. Zo wordt de kleur in het gehele interieur doorgevoerd.

“Er vloeit zelfs een klein traantje.”

En dan is het moment daar. De familie mag gaan kijken wat RTL Woonmagazine allemaal heeft gedaan in een paar dagen tijd. De reactie is gelukkig wederom goed. Al hadden we ook niet anders verwacht. “Dit lijkt bijna ons huis niet meer” en “wat is dit fijn” zijn dingen die we de bewoners over hun nieuwe interieur horen zeggen. Er vloeit zelfs een klein traantje. En als er tranen van geluk vloeien, durven wij gerust te beweren dat een metamorfose meer dan geslaagd is.

Natuurlijk hebben we ook een linkje naar de aflevering voor je.


Lees ook: RTL Woonmagazine aflevering 7.