Afl 7 Voor-Na foto Petten.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

RTL Woonmagazine aflevering 7

Deze week gingen we samen met RTL Woonmagazine naar Petten, een gezellig dorp aan het strand. Het huis dat deze week onder handen werd genomen, is het ouderlijk huis van de bewoonster. En hoewel er veel emotionele waarde en herinneringen in het huis zitten, lukt het de bewoners maar niet om er een eigen plekje van te maken…

De vader van de bewoonster was een knutselaar en dat zie je terug in huis. Het is wat rommelig. De bewoners wisten voordat het team van Nance en Michiel langskwam precies wat ze wilden: modern, strak, wit en grijstinten. Een duidelijke wens! Het enige probleem: ze hadden geen idee waar ze moesten starten.

“Kleur is dé manier om rust en sfeer te creëren.”

En dus werd een stylist van RTL Woonmagazine aangehaakt. Vanuit het lichte interieur kan hij zeker werken, geeft hij aan. Maar wel moet er in dit huis eenheid gecreëerd worden. De stylist vindt een nieuwe vloer en het toevoegen van kleur aan dit interieur een goede stap. Terwijl de bewoners juist niet om kleur gevraagd hebben. Een gedurfde keuze dus. Maar de stylist is, zoals het een creatief betaamt, lekker eigenwijs. Kleur is volgens hem juist dé manier om rust en sfeer te creëren.

“Deze stylist heeft lef in zijn keuzes!”

Dat deze stylist niet bang is om kleur te gebruiken, is duidelijk. Hij begint namelijk met geel op de muur; een kleur van nu, met een kleine referentie naar het zonnige strand vlakbij het huis. Lichtbeige kamerbreed vinyl is stap twee. Er wordt gekozen voor een vinyl vloer met licht houtreliëf wat ervoor zorgt dat de vloer bijna niet van echt hout te onderscheiden is.

“Echt heel mooi!”

De kleur geel wordt niet alleen op de muur aangebracht, ook in de meubels wordt de kleur doorgevoerd. Zo wordt juist die rust in huis gecreëerd. Wat mooie accessoires, een portie koperkleur en een scheutje karamel maken het huis warm en sfeervol. Hoewel de bewoners in eerste instantie het liefst zoveel mogelijk wit- en grijstinten in huis wilden, omarmen zij het geel binnen no-time. ‘Echt heel mooi’ is de reactie. En deze gelukkige reactie brengt ook een glimlach op ons gezicht!

Als je de hele aflevering wilt zien, klik dan hier