Afl 6 Voor-Na foto's_Amsterdam West.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

RTL Woonmagazine aflevering 6

We hebben al veel make-overs voorbij zien komen in dit seizoen van RTL Woonmagazine. De ‘before’ and ‘after’ beelden laten op een inspirerende wijze zien hoeveel verschil een interieur maakt. Want hoewel het interieur van het huis in Amsterdam West geen jaren achterloopt, zien we vooral veel onrust in het interieur. Daarnaast is niet duidelijk voor één stijl gekozen en oogt de hoeveelheid aan spullen een beetje rommelig. Boeken, DVD’s, kinderspeelgoed. Noem maar op. En dat terwijl dit huis naast een fijne plek voor het gezin óók nog als werkplek moet fungeren…

In de keuken wordt, zoals in elk huishouden, gekookt. Maar in dit huis gebeurt dat niet alleen om kindermondjes te vullen. Er wordt ook gekookt voor cateringpartijen. Grote groepen dus. Dat betekent dat er meters gemaakt worden en daar is ruimte voor nodig.

“We zien het vaker: wanneer twee mensen gaan samenwonen, worden twee smaken gemixt.”

Naast de behoefte aan ruimte voor de keuken en dus een balans tussen wonen en werken, is er ook behoefte aan balans tussen twee stijlen. We zien het vaker: wanneer mensen gaan samenwonen, worden smaken gemixt. En als die smaken heel erg verschillen, ontstaat er in veel gevallen onrust en onduidelijkheid. Zo ook in dit huis. Hij houdt van strak en vooral niet teveel. Zij houdt van meubels en accessoires met een verhaal.

“De industriële vintage stijl van haar, wordt gecombineerd met de strakke en cleane stijl van hem.”

Met de keuken werd de eerste stap gezet. Er werd gekozen voor een rustiek eiken keuken met een betonnen blad. Nostalgisch en rustig tegelijkertijd. Met andere woorden: de industriële vintage stijl van haar wordt gecombineerd met de strakke en cleane stijl van hem. Stap 2? De keuken wordt de kamer in getrokken. Zo wordt het huis één geheel en is er meer ruimte voor de chef. Tegelijkertijd kiest het RTL team om in de woonkamer zoveel mogelijk rust te creëren.

“Zelfs de trap wordt niet vergeten.”

Alles wordt meegenomen: de muren worden lichtgrijs, de kozijnen donker- en zelfs de trap wordt niet vergeten. Zoals Michiel terecht aangeeft: een trap die midden in de woonkamer staat, is net zo goed een onderdeel van de inrichting. Het tapijt dat op de trap lag, was niet meer van nu. En dus werd het tijd voor iets nieuws.

“Een keuken waarin hard gewerkt wordt, verdient een praktische vloer.”

Naast het tapijt op de trap werd ook de vloer in de rest van de kamer aangepakt. Bij een keuken waarin hard gewerkt wordt, hoort vooral een praktische vloer. Het antraciet grijze laminaat waarvoor gekozen werd, sluit prachtig aan op de grijze muren en is daarnaast zeer onderhoudsvriendelijk. Fijn voor de kok!

“Ik ben er gewoon enorm stil van.”

Een prachtige leren bank, vintage kaart van Amsterdam en fantasievol speels kleed maken het interieur helemaal af. Tot slot is er ook nog aan een speelhoek voor de kinderen gedacht. Kortom: met iedereen in huis is rekening gehouden. We durven de conclusie wel te trekken dat de bewoners van dit huis er hetzelfde over denken als wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’. Wat is dit huis warm, gezellig en ontzettend stijlvol geworden!

Bekijk de zesde aflevering