Afl 5 Voor_Na foto Borne.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

RTL Woonmagazine aflevering 5

‘Zo ongezellig als de pest’, zo noemde de stylist van RTL Woonmagazine het huis dat deze week onder handen werd genomen. En dat terwijl het stel zó ontzettend graag een fijn, modern en rustig huis wilde. Een echt thuis waar ze lekker kunnen werken én ontspannen. Hij wilde voor haar een paleisje creëren en zij wil een huis dat wat meer op de interieurstijlen in woonmagazines lijkt. Gelukkig hebben Nance en Michiel een heel team achter zich dat dit wist te realiseren. Hoe ze dat deden? Lees gerust verder…

Als je hard in je handen klapte, hoorde je het voorheen in de woonkamer galmen. Dat geeft aan hoe leeg en hol dit huis was. Mooie gordijnen bieden oplossing nummer één, want die vangen het geluid op. Maar om het ook optisch gezelliger te maken, zijn meerdere opties mogelijk.

“Donkere kleuren zorgen voor sfeer”

Het interieur mag spreken en daar wordt voor gezorgd door bijvoorbeeld de trap te beitsen, die voorheen puur als functioneel onderdeel van het interieur dienst deed. Hij werd zwart gekleurd en op deze manier werd een duidelijke stijl én intimiteit gecreëerd. Michiel geeft aan: mensen zijn vaak bang om te kiezen voor donker. Maar zolang je de rest van je interieur voldoende licht genoeg houdt, zorgen donkere kleuren juist voor sfeer.

“Door hetzelfde materiaal te gebruiken, blijft het interieur rustig.”

Dat donkere kleuren sfeer kunnen brengen, zagen we niet alleen terug in de trap die geschilderd werd. Het werd ook duidelijk toen de vloer onder handen werd genomen. Er werd voor de combinatie van een donkere en een witte vloer gekozen. Door hierbij hetzelfde materiaal te gebruiken, bleef het interieur rustig.

“Er is letterlijk en figuurlijk ruimte gecreëerd om uren te tafelen.”

Door de muur in het midden van de woonruimte iets te verbreden en eveneens een donkere kleur te geven, krijgt deze echt een functie. De woonkamer wordt hierdoor namelijk in tweeën gesplitst en dat zorgt voor intimiteit in de twee ruimtes, die hier uit voortkomen. De eethoek is echt een eethoek geworden. Door de grote tafel is letterlijk en figuurlijk ruimte gecreëerd om uren te tafelen.

‘Zij voelt zich weer thuis en hij kijkt verliefd naar haar.”

De reactie van de bewoners? ‘Wow!’ Dat riepen ze in koor. Van de openhaard tot de eettafel en van de bank tot zelfs het washok dat Michiel tussendoor nog ‘even’ onder handen nam; de bewoners vinden het resultaat verbluffend. Kijk, zo horen we het graag. Zij voelt zich weer thuis en hij kijkt verliefd naar haar. Wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ zeggen: op naar de volgende…

Wil je deze aflevering toch nog terugkijken? Natuurlijk hebben we een linkje voor je klaar staan!