Voor_Na_Rekken aflevering 4.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

RTL Woonmagazine aflevering 4

‘Help wat nu?’ dat dachten de bewoners van het huis dat deze week op de schop werd genomen. We kijken weer mee naar een onwaarschijnlijke metamorfose. En hoewel dit keer het huis er in eerste instantie niet heel onhebbelijk uitziet, laten stylisten ons zien dat je door voor een specifieke stijl te kiezen toch echt een wereld van verschil kunt maken. Benieuwd hoe een klassieke boerderij in een modern jasje wordt gestoken? Lees gerust met ons mee.

Een antieke kast van een oude tante, een prachtige schouw van moederlief, heel veel gekregen accessoires en een interpretatie van verschillende stijlen uit verschillende woonstijlen. Deze week werd duidelijk hoe belangrijk het is om je eigen stijl te herkennen en hiervoor te durven gaan. Er was bij de bewoners met name behoefte aan licht en overzicht. Landelijk en stoer moest de nieuwe inrichting zijn. RTL Woonmagazine? To the rescue!

Er werd gestart met het opnieuw verdelen van de ruimte; iets meer duidelijkheid. Er werd een fijne zithoek gecreëerd; een plek waar men met elkaar kan zitten. Maar door een aantal wandjes te plaatsen, werd er nog een extra plek gecreëerd waar men zich even terug kan trekken.

“De muur werd groen geschilderd en zo werd buiten naar binnen gehaald.”

Daarnaast? Een goede eethoek! Een plek waar het 6 koppen tellende gezin zelfs mét vrienden en vriendinnen nog aan kan zitten. Wat wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ het mooiste vinden aan deze eethoek, is de muur die achter de eethoek gelegen is. Deze werd groen geschilderd. En zo werd buiten naar binnen gehaald.

“Een enge beslissing, maar wel echt nodig.”

Vervolgens? Een nieuwe vloer. Dat is een enge beslissing, maar wel echt nodig! En door dit belangrijke deel van je huis te veranderen, maak je meteen een enorm verschil. Daarnaast is de haard in dit huis een belangrijk onderdeel. Een oude openhaard is prachtig! Maar dat wil niet zeggen dat een nieuwe look hiervoor een overbodige luxe is. In dit geval is er voor gekozen om de haard zwart te verven. Dat staat in mooi contrast met de lichtheid van de rest van het huis en zo oogt de haard extra krachtig en mag het weer een echt statement in het interieur zijn.

Slaapkamer Rek_aflevering 4.jpg
“Michiel de Zeeuw besloot de bewoners nog eens extra te verrassen.”

Michiel de Zeeuw besloot de bewoners nog eens extra te verrassen door ook de slaapkamer aan te pakken. Een nieuw bed, een lik verf op de muur, orde in de chaos en een waanzinnig mooie vloerbedekking. Nance vindt de vloerbedekking wat gewaagd en dat is ie zeker. Zoals Michiel terecht aangeeft: door het landelijke motief én de moderne grijze kleur past deze perfect bij dit huis.

‘Ik vind het resultaat adembenemend’

En toen mochten de bewoners na een week hun huis weer zien en waren met stomheid geslagen door het prachtige resultaat. Het enthousiasme van de vrouw des huizes was duidelijk toen ze zei: ‘Ik vind het resultaat adembenemend’.

Benieuwd naar de hele aflevering? Bekijk hier de vierde aflevering van RTL Woonmagazine