Voor-Na foto's IJmuiden afl 3 RTL woonmagazine.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

RTL Woonmagazine aflevering 3

Wéér een stel dat blij werd gemaakt met een nieuw interieur. Wij smullen iedere zaterdag opnieuw van een aflevering RTL Woonmagazine. Waarom? Omdat keer na keer de transformatie verbluffend is. Eerder zagen we al hoe een huis in Leiden met veel te veel rood accenten werd veranderd in een stijlvolle gentlemen’s room. En de keer daarvoor mochten we met eigen ogen aanschouwen hoe het rommelige huis in Amsterdam Noord naar een Scandinavisch paleisje werd omgetoverd. Ook deze week weer een ‘wow-effect’, want een toch wat ouderwets huis in IJmuiden werd dit keer veranderd in een stijlvol, licht en modern interieur.

We gingen langs bij de nieuwste deelnemers aan RTL Woonmagazine, die al ruim 10 jaar in het huis wonen dat hiervoor van haar ouders was. De twee hebben nog voor ze kids kregen het huis overgekocht van haar ouders en dus is het een bijzondere plek voor hen. Het bleek hierdoor wel wat gedateerd en niet helemaal eigen. Werk aan de winkel dus.

“Er werd gestart met een nieuwe vloer, want die plavuizen, die konden echt niet meer.”

De wens van het stel? Een combinatie van de Engels koloniale stijl en een meer modern interieur; een mooie uitdaging. Er werd gestart met een nieuwe vloer, want die plavuizen, die konden echt niet meer. De nieuwe vloer zorgde weer voor wat warmte en gezelligheid in huis. Bovendien is dit keer gekozen voor een onderhoudsvriendelijke laminaat vloer. En dat is erg fijn met kids in huis.

“Dat past een stuk beter bij het interieur.”

Wat ook moest worden aangepakt? De openhaard, want dat was toch wel een beetje een doorn in het oog. Een goede oplossing was snel gevonden. Want wanneer je een ombouw om zo’n openhaard plaatst, wordt hij ineens heel modern en strak; dat past een stuk beter bij het nieuwe interieur. Doordat de ombouw bovendien van sloophout gemaakt is, is ook met het koloniale karakter rekening gehouden. Win, win dus.

Bekijk hier de volledige derde aflevering van RTL Woonmagazine