Voor_Na foto Leiden_afl 2.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

RTL Woonmagazine aflevering 2

Deze week was het weer zover; een meer dan kundige interieurstylist deed ons versteld staan door een bizarre metamorfose door te voeren. Van de vloer tot het plafond en van de muren tot de meubels. Alles ging op de schop. Benieuwd hoe een woonkamer met veel te veel rode accessoires werd omgetoverd in een echte gentlemen’s room? Lees dan snel verder…

Net als vorige week tilde een groep sterke klusmannen alle meubels het huis uit, werden de muren geschilderd en liepen de presentatoren samen met een stylist door het huis. Wat was er veel te doen in deze woonkamer in Leiden. Een woonkamer met 5 kasten, een loggia, een versleten vloer en rood. Heel veel rood.

‘Hoewel ze qua karakter helemaal bij elkaar passen, was dat op interieurgebied niet helemaal het geval.’

Het stel is 8 jaar geleden samen gaan wonen en hoewel ze qua karakter helemaal bij elkaar passen, was dat op interieurgebied niet helemaal het geval. En dat was goed te zien in het interieur.

‘Er werd rust gecreëerd, terwijl er tegelijkertijd speelsheid bleef bestaan.’

Daar moest dus verandering in worden gebracht. Er kwam een warme, kleurrijke doch stijlvolle groene muur, de loggia werd verwijderd, de indeling werd omgegooid, op enkele muren werden lijsten aangebracht en er werd rust gecreëerd, terwijl er tegelijkertijd speelsheid bleef bestaan, zodat beide bewoners zich in het huis thuis zouden voelen.

Hoe? De rust werd gecreëerd door niet te veel meubels te plaatsen, met grote vlakken te werken en rustige kleuren te gebruiken. De speelsheid werd tot leven gebracht door een plant in huis te zetten, accessoires te plaatsen, kleur aan te brengen en met de vloer te spelen.

‘Wat een verschrikkelijk mooie vloer’

Om de vloer speels te maken werd gewerkt met twee soorten laminaat: donker en rustiek eiken. Deze werden in twee verschillende richtingen gelegd én er werd een verhoging bewerkstelligd in de woonkamer. Kijk, dat is nog eens creatief met eenvoudige mogelijkheden spelen. Wij zijn enthousiast!

En gelukkig waren de bewoners dat ook. Eén van de uitroepen die zij spontaan deden toen ze hun nieuwe woning binnenliepen? ‘Wat een verschrikkelijk mooie vloer!’ Als je benieuwd bent naar de rest van hun reactie, bekijk dan vooral nog even deze video…

Klik hier om de tweede aflevering te bekijken

Voor_Na foto Leiden_afl 2_02.jpg