Voor_Na-foto_Amsterdam-Noord_afl1_header.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

RTL Woonmagazine aflevering 1

Je woonkamer van voor tot achter, boven tot beneden en van A tot Z op laten knappen. Lijkt je dat niet heerlijk? Ons wel. Gewoon even een paar dagen het huis uit en als je terug komt, is jouw ietwat rommelige woonkamer omgetoverd tot een waar interieur paradijs. Yes, please! De kandidaten mochten zich gelukkig prijzen, want bij hen gebeurde exact dit. En zie hier het resultaat...

Afgelopen zaterdag was in RTL Woonmagazine te zien hoe Michiel de Zeeuw samen met een van de gast-ontwerpers het huis van de kandidaten in Amsterdam Noord onder handen namen. Dat deden ze als echte professionals.

Wanneer een woonkamer wordt opgeknapt, is het slim om te beginnen bij de basis. Een lik verf op de muren en een nieuwe vloer doen vaak wonderen. Over die vloer: de oude plavuizen vonden de bewoners inmiddels enorm storend. En dus stelde de ontwerper voor om die vloer te vervangen door Premium Vinyl van Tarkett. In een lichtgrijze, eiken kleur om precies te zijn.

Een schot in de roos als je het ons vraagt. De rustige kleur past namelijk goed bij de Scandinavische woonwens, die de bewoners op voorhand aan Michiel en de gast-ontwerper hadden doorgegeven. Ook fijn? Premium Vinyl past heel goed bij het gezinsleven. Het is namelijk gebruiksvriendelijk, makkelijk in het onderhoud, geluiddempend en de toplaag is krasvast. Last but most certainly not least? Dankzij het natuurgetrouwe reliëf is het verschil met echt hout bijna niet te zien.

Door voor een rustig kleurenpallet te kiezen en strakke lijnen aan te brengen, wordt rust gecreëerd in dit huis. In een gezinsleven gebeurt meer dan genoeg. Fijn dus als het interieur voor een klein beetje ‘zen’ zorgt. De deuren zijn vervangen, de lange eettafel en streep op de muur maken de kamer nog langer, waardoor het geheel ruimtelijker lijkt te zijn. De lampen zijn met hun koperkleur helemaal van nu en achter de bank is op een strakke manier opbergruimte gecreëerd.

Voeg daar wat mooie platen van de kids aan toe, zet wat bloemen en kaarsen neer en de huiskamer van de kandidaten is ineens een plek, waar je daadwerkelijk thuis kunt komen. En dat deden ze dan ook. Wil jij de reactie op de gezichten van de bewoners met eigen ogen zien? Bekijk de volledige aflevering