160612 - Header - Humans - Miranda.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Binnenkijken bij Miranda van Heukelom

Een nieuwe week, een nieuwe woning! Dit keer kijken we binnen bij Miranda; een vrouw die midden in het leven staat. Bij binnenkomst krijgen we een grote glimlach toegeworpen en dat is direct een goede afspiegeling van zowel haar persoonlijkheid als haar interieur: warm en gastvrij. Miranda is sinds haar 30ste stewardess en trouwde een paar jaar voor ze ging vliegen met Fred; een piloot in hart en nieren. 13 Jaar na het huwelijk kregen zij Dominique; een fantastische dochter, die werd opgevoed in een open-minded gezin. Want door de wereld over te reizen zijn vele tastbare schatten, maar vooral ook mooie inzichten verzameld. En dat zien we terug in het interieur. Een erfenis aan bijzondere spullen en het stijlvolle oog van Miranda maken de inrichting compleet. Nieuwsgierig geworden? Lees vooral verder…

“Wij zijn hier in Augustus 1992 komen wonen. In eerste instantie woonden we 200 meter verderop, maar we waren toe aan iets nieuws. Het bijzondere aan dit huis was dat we meteen het gevoel hadden hier al heel lang te wonen. Het voelde direct bekend. Wel zijn de badkamer en tuin direct veranderd. De badkamer was foeilelijk en de tuin saai en ongezellig. We hebben de badkamer dus omgegooid en in de tuin hebben we een overdekte lounge laten bouwen. Een plek waar we in het voorjaar en de zomer ontzettend graag met vrienden urenlang zitten te kletsen. Lekkere hapjes erbij en een goede fles rosé; niks fijners dan dat.”

‘Mijn wens is om meer kunst in huis te halen.’

“De inrichting heeft mooie neutrale kleuren. Door middel van onder andere grote boeketten en mooie kaarsen probeer ik de seizoenen in huis te krijgen. Ik vind bloemen en kaarsen onmisbare woonaccessoires. Het zijn namelijk ultieme sfeermakers. De overige spullen in huis geef ik regelmatig een nieuwe plek. Ik plaats ze steeds ergens anders, het is leuk om daar mee te spelen. Mijn wens is overigens wel om meer kunst in huis te halen. Misschien moet ik binnenkort bij een kunstuitleen eens wat uitproberen.”

“Ik houd van de combinatie oud en nieuw, zowel in huis als in het leven. Wanneer je mooie tradities vermengt met nieuwe inzichten, creëer je een prachtige wereld. Zo hebben we hier in huis een aantal hele bijzondere spullen die we van familie geërfd hebben, zoals een hele kleine Bijbel uit 1863 en een boek van het Koninkrijk der Nederlanden. Hierin staat de opa van mijn man nog in omdat hij destijds een en ander voor het rijk betekend had. Maar ook vind je bij ons in huis hedendaagse fotoboeken en meubels van nu.”

‘Ik houd ervan om huizen te tekenen en praktische woonoplossingen te bedenken.’

“Het liefst zou ik ooit nog eens in een huis aan het water wonen. En dan het allerliefste aan zee. Zodat je elke avond de zon in de prachtigste kleuren onder kunt zien gaan in de zee. Als ik dan nog even verder droom, mag ik dit huis ook nog eens zelf ontwerpen. Ik hou ervan om huizen te tekenen en praktische woonoplossingen te bedenken. Het lijkt me onwijs fijn om een mooie woongemeenschap te creëren, waar Fred en ik samen met een aantal dierbare mensen lekker relaxed kunnen genieten van de ‘geneugten des levens’.”

Lees ook: 10x: zo zet je bloemen in huis