170131 - Header - Binnenkijken bij Job van den Broek.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Binnenkijken bij Job van den Broek: “De KAISER lamp uit de jaren ’60 vind ik echt een mooie vondst”.

Job van den Broek woont samen met zijn zus in Amsterdam-West. Na een aantal mooie studentenjaren was het tijd om wat serieuzer te gaan leven. Daar hoorde een mooi huis bij met minder rommel en meer ruimte. Het huis waarin hij nu woont, staat vol met mooie vintage meubels en accessoires. “Spullen met een verhaal vind ik interessanter om in huis te hebben dan gloednieuwe items”, zegt Job daarover.

“Muziek in huis geeft me het thuisgevoel”.

“Toen we hier kwamen wonen, wilden we eigenlijk direct de muren schilderen, maar uiteindelijk waren we allebei iets te lui om de emmers witte verf erbij te pakken. De muren hebben dus nog steeds een kleurtje, maar inmiddels vind ik dat eigenlijk wel grappig. Wat ik wel vrijwel meteen in huis heb gedaan, is zorgen voor een goede muziekinstallatie. Ik vind muziek in huis erg belangrijk. Dat geeft me echt het thuisgevoel. Daarnaast hebben we direct een aantal landkaarten besteld. Die van Amsterdam en van New York. Amsterdam omdat we daar wonen, dat vonden we grappig. En aan Manhattan hebben we goede herinneringen omdat we daar samen met ons kleine zusje en onze vader een prachtige week hebben beleefd.”

“De KAISER lamp uit de jaren ’60 vind ik echt een mooie vondst”.

“Mijn meest kostbare bezit is de foto van de Porsche uit de jaren ’60. Ik ben groot autofan, heb zelf ook een Volvo Amazon uit ‘67 en deze foto heb ik gekregen voor mijn 22e verjaardag van mijn ouders. Dat was destijds om mijn studentenkamer een mooie boost te geven, maar in een echt huis als dit komt de plaat nog veel beter tot zijn recht. Ik ben er nog steeds superblij mee. Maar ook de KAISER lamp uit de zestiger jaren vind ik echt een mooie vondst. We hebben hier om de hoek een vintagewinkel, waar mijn zus en ik om en om zo nu en dan binnenlopen en daar hebben ze een toffe lampenverzameling met onder andere deze lamp uit de sixties. Blijkbaar heb ik iets met de jaren zestig!”

“We zijn nog op zoek naar een goed tapijt”.

“Mijn zus haalt vaak bloemen in huis. Ik heb daar persoonlijk wat minder mee, maar vind het wel gezellig als het er eenmaal staat. Verder ben ik zelf een beetje aan het kijken naar een mooi tapijt. We hadden eerst een rendierenvelletje uit de Franse Alpen, dat leek me een goed souvenir, maar dat bleek enorm af te geven. Heel het huis zat onder de haren. Daarna hebben we een oud Perzisch tapijt van onze oma neergelegd, maar dat oogde toch wat te ouwelijk. Nu zijn we op zoek naar een goed alternatief.”

“Ik ben het meest trots op onze platenspeler en bijbehorende muziekcollectie. Deze platenspeler stond vroeger al bij onze ouders thuis en ik heb het altijd een fascinerend ding gevonden. Toen mijn vader het weg wilde doen, gaf ik aan dat ik hem wel graag wilde hebben. Ik vind het krakende geluid van een LP elke keer weer prachtig. Echt helemaal te gek!”