Fashionweek-2016_wat-is-jouw-stijl_1.jpg

Foto links: Modecollectie S/S17 Spijkers & Spijkers stop je zo in de koffer voor een retourtje zomerparadijs. © Team Peter Stigter. Foto rechts: Tapijtcollectie Studio Nature van Desso.

AddThis disabled due to cookie consent.

Amsterdam Fashionweek 2016: wonen is mode

Amsterdam Fashionweek is hét grootste mode-event van het jaar waar je kunt genieten van de nieuwste modetrends, de hipste fashionista’s en heel bekend Nederland, die acte de présence geeft om te kijken of bekeken te worden.

De collectie van Spijkers & Spijkers maakte veel indruk op ons met vrolijke prints, die als een rode draad door de gehele show te zien waren. Deze keer was het thema paradijselijk met erotisch getinte afbeeldingen van kussende geliefden tussen weelderige bladmotieven en de grafische verbeelding van een uitdagende slang. De zusjes Spijkers presenteerden op de catwalk zwierige jurken, blouses en rokken in soepele zijde en viscose crêpes, maar ook jacks, bombers en shorts uitgevoerd in lurex jacquards met bladmotief in roze, blauwe en groene tinten. Wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ vertalen deze nieuwste kleuren en motieven graag naar het interieur. De trends van tropische prints, groentinten in combinatie met zand en houtkleuren en de natuurlijke styling, zien we dan ook in de woonkamer terug.

Lees ook: Botanical voor de hipste tropische interieur ideeën.


Foto links en rechts: pinterest. Foto midden: Prints in de Spijkers & Spijkers collectie bestaan onder andere uit erotisch getinte afbeeldingen van kussende geliefden tussen weelderige bladmotieven. © Team Peter Stigter

Geel is het nieuwe zwart

Alle fashion designers en mode bloggers zijn dol op de combinatie zwart-wit, want dit is tijdloos, stijlvol en áltijd modisch. Ook in het interieur is dit de basis in veel ruimtes. Voor 2017 voegen we daar een fijne, nieuwe accentkleur aan toe: wat dacht je van knalgeel? Laat het zonnetje maar schijnen in huis en ga erop uit in een mooie jurk van Spijkers & Spijkers of zet een knalgeel stoeltje neer!

Foto links: Modecollectie Spijkers & Spijkers © Team Peter Stigter. Foto rechts: pinterest.

SHINE BABY SHINE!

Het is altijd fascinerend om de parallellen tussen mode- en interieurtrends te ontdekken. Of het nu gaat om inspiratie uit de wereld van flora en fauna of juist het buitenaardse gevoel van ruimtevaart en de kosmos, dat vertaald wordt in reflecterende materialen en metallics. Als we het hebben over ‘must haves’, dan hebben wij die alvast voor je uitgezocht: dit coole bomberjack van Spijkers & Spijkers willen we hebben! Maar ook de zilveren tegelwand in deze keuken is ‘to die for’, want met meer glans in huis is het heerlijk thuis komen. De sportieve strepen, in het kleed maar ook in de gebreide boord van het jasje, zorgen ervoor dat we niet de glamour kant op gaan maar het juist sportief houden!

Lees ook: Silver Sparkle